Neohodnoceno

Třítko na česnek oboustranné

Třítko na česnek oboustranné, pro nejjemnější česnekovou kašičku.

Skladem (>5 ks)
45 Kč

1.Stroužek česneku neloupejte. Nožem odřízněte stopkovou část (krček). Podržte za kořínek a mírným tlakem přes kroužky třítka česnek roztírejte. Slupka, která zůstává se rozevírá podél prstů, ale česneková kašička (pasta) zůstává na destičce třítka. Vzniklou jemnou kašičku (pastu) můžete použít na potření plátků masa, ryb, topinek a spolu s nivou připravíte i výbornou pomazánku na jednohubky.

2. Stroužek česneku i se slupkou vložte na chvíli do studené vody. Nožem odřízněte stopkovou část (krček). Podržte za kořínek a takto česnek roztírejte. Slupka, která zůstává se rozevírá podél prstů, ale česneková kašička (pasta) zůstává na třítku a protože je vlhká, nezanechává stopy slupky.

A náš recept: Do malého kelímku hořčice vmíchejte dva stroužky jemně rozetřeného česneku. Velice chutné na grilovaná masa, prejtové směsi i k uzeným výrobkům.
Na jedné straně třítka jsou jemné obloučky na roztírání čerstvého česneku a z druhé strany hrubé obloučky na  česnek "vyšeptalý", k roztírání zázvoru a čokolády do kapučína (kat. č. 1086)

Náš tip- česnek skladujte v nádobě s centimetrovou vrstvou soli na dně,bez přiklopení.
               Odložte do skříňky ,nebo li špajzu a česnek vydrží déle.
               Česnek nejdříve rozdělte na stroužky.