Neohodnoceno

Strojek na donuty a koblihy

Spirálový, ruční šlehač. 

Průměr šlehací metli je 85mm

Ideální pro šlehání většího množství šlehané směsy.

Skladem (>5 ks)
165 Kč

Těsto lžící naplníme do strojku, 3 cm pod okraj. Stiskneme tlačítko, aby těsto začalo stékat ze spodní strany strojku. Při správné hustotě těsto stéká 3 - 5 vteřin. Poté palcem uvolníme tlačítko a píst odštípne kroužek těsta, které padá do vroucího oleje.

Při výrobě malých pouťových kroužků odšroubujeme ve spodní části červený píst, vtlačíme s malým pístem.

Můžeme polévat čokoládou a sladkými polevami.

Příprava těsta Donut:
1/2 kg hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 vejce, 200 g kyselé smetany, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, 2 dcl vlažného mléka. Šlehačem zpracované těsto necháme cca 15 minut dozrát v teplé místnosti. Těsto musí být tažné a houževnaté.
Z nakloněné lžíce musí pomalu stékat. Záleží na mouce jak nasává mléko. Př. přidáme mléko, nebo mouku a
znovu zapneme šlehač.