Odšťavňovač
Odšťavňovač na pomeranče, citrony, ale i další ovoce.
Snadný na ovládání a ještě snadnější na umytí.
Kategorie: | Ostatní sortiment |
---|
Ovocné šťávy slouží k posílení imunitního systému i k odbourávání chemických látek ve Vašem těle. V přechodném období podzim-zima, zima-jaro je organismus náchylný k virovým a chřipkovým onemocněním. Ovocné šťávy zvýší vitalitu i obranyschopnost organismu. Látky obsažené v přírodních šťávách se rychleji vstřebávají. Nejcennější jsou šťávy z ovoce, které nebylo v průběhu zrání chemicky ošetřeno. Odšťavňovač použijte na citrusové plody i šťavnaté ovoce, které můžeme kombinovat i s jablky.
Návod k použití: Plod podélně rozkrojte a vložte na mřížkový košíček. Nasaďte víčko odšťavňovače a tlakem na plod pootáčejte víčkem do stran. Velké citrusové plody rozkrojte na čtvrtiny. Pro odšťavňovaní drobného ovoce (hroznové víno apod.) odstraňte stopky, vložte do víčka odšťavovače, přiklopte na košíček a otáčením odšťavníte.
Vitamínová bomba: Rozkrojte jablko a odstraňte jadřinec (viz. Obrázek.) Vložte na mřížkový košíček a víčkem odšťavňete obě poloviny na jemné jablečné pyré. Část jablečného pyré zůstane v košíčku. Odšťavněte opět pomeranč (př. citron), šťáva zředí jablečné pyré. Dostanete velmi lahodné přírodní šťávy.
Čištění: Odšťavněnou dužinu vyklepněte úderem mřížkového košíčku o pevnou desku. Odšťavňovač umyjte pod tekoucí vodou, nebo v myčce nádobí
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.